.................................................................. ..................................................................

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναζητηση αυτου του ιστολογιου

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ


Λίγες ώρες μετά τη λήξη του συγκλονιστικού εκτός έδρας αγώνα [διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ] του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ με την ομάδα του ΠΡΩΤΕΑ ΒΟΥΛΑΣ, η Διοικούσα Επιτροπή του Ιστορικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε έναν αγώνα μπάσκετ και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Όταν δε η εξέλιξη του αγώνα είναι επί 39μιση αγωνιστικά λεπτά συναρπαστική, αρκούν δύο - τρεις "άτυχες" στιγμές των διαιτητών και της Γραμματείας για να διαμορφώσουν [και εν προκειμένω να ανατρέψουν] το τελικό αποτέλεσμα.
Δύο ακριβοδίκαιοι για 39μιση λεπτά διαιτητές, που με την παρουσία τους επέτρεψαν τη διεξαγωγή ενός εξαιρετικού σε ποιότητα και σασπενς αγώνα, μετετράπησαν δυστυχώς στο τέλος σε αρνητικοί πρωταγωνιστές του. Πρώτη φορά στα χρονικά η χρονομέτρηση μίας επίθεσης [που συμπτωματικά ήταν η τελευταία επίθεση του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ] μετά από καλάθι και ταιμ άουτ καθορίστηκε στα 14 [και όχι φυσικά στα 24] δευτερόλεπτα, χωρίς κανείς ποτέ να αναλάβει το λάθος αυτής της απόφασης. Πρώτη φορά οι διαιτητές και η Γραμματεία, μετά το πέρας των 14'' άκουσαν τις φωνές της εξέδρας των φιλοξενούμενων και διόρθωσαν την απόφασή τους, δίνοντας πίσω [σε χωριστή όμως επίθεση] τα 10 δευτερόλεπτα που είχαν παρανόμως αφαιρεθεί. ΣΦΑΛΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Όμως εξαιτίας του, η ομάδα μας έκανε δύο "σπασμένες" επιθέσεις των 14'' και 10'' αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να μην τις ολοκληρώσει. Στη συνέχεια δε, επηρρεασμένοι και οι δύο διαιτητές από την προηγούμενη αδικαιολόγητη "γκάφα" τους, έκλεισαν τα μάτια τόσο στα βήματα που προηγήθηκαν πριν το νικητήριο καλάθι της αντιπάλου ομάδας, όσο και στο εξώφθαλμο φάουλ υπέρ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ στο τελευταίο δευτερόλεπτο [που έδινε δικαίωμα για δύο ελεύθερες βολές].
Είμαστε βέβαιοι ότι επρόκειτο για "άτυχες" στιγμές και ανθρώπινα σφάλματα των διαιτητών, που σε καμία περίπτωση δεν είχαν την πρόθεση να μας βλάψουν. Πρέπει όμως να αναλογιστούν και εκείνοι ότι δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία και χαλάρωση σε αγώνα επιπέδου Α-1 και μάλιστα στις τελυταίες στιγμές που κρίνεται ένα αποτέλεσμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι παρόμοια λάθη δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον σε κανένα αγώνα και ότι ο τελικός νικητής θα διαμορφώνεται μονάχα από την απόδοση των αθλητριών.
Ευχαριστούμε τέλος τη Διοίκηση του ΠΡΩΤΕΑ ΒΟΥΛΑΣ για την άψογη φιλοξενία, τους φιλάθλους της αντιπάλου ομάδας για το αυθόρμητο χειροκρότημά τους στο τέλος του αγώνα καθώς και τους οπαδούς και φίλους του Ιστορικού για το βροντερό παρών τους.
Όσο και για την ομάδα μας, αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους προπονητές και όλες τις αθλήτριες, όχι μόνο για την αγωνιστική τους συμπεριφορά αλλά και το ήθος που επέδειξαν παρά την κατάφωρη αδικία. Απέδειξαν ότι πράγματι ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στα σαλόνια της Α-1 για να κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα....... 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: