.................................................................. ..................................................................

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναζητηση αυτου του ιστολογιου

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Απολογισμός πορείας γυναικείου τμήματος μπάσκετ Πανιωνίου

Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων και την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα της Α-1, η Διοικούσα Επιτροπή του Ιστορικού προέβη σε Απολογισμό της Πορείας της Ομάδας την τελευταία 3ετία.
Ήταν ακριβώς πριν από τρία καλοκαίρια, όταν μετά την αποχώρηση του κ.Ριζόγλου και την απουσία οποιασδήποτε άλλης πρότασης - λύσης, ελήφθη από την Διοίκηση η απόφαση της ανάθεσης σε εμάς της στήριξης του τμήματος, στη βάση ενός τριετούς πλάνου, με πρώτο στόχο την επιστροφή του στα σαλόνια της Α-1 και σταδιακά την μετέπειτα καθιέρωσή του στις υψηλές θέσεις της Βαθμολογίας. Η συμφωνία δε με τον επικεφαλής Παναγιώτη Λόξα, προέβλεπε την ετήσια εποπτεία και απολογισμό από τη Διοίκηση του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ του έργου της νεοσύστατης τότε Διοικούσας Επιτροπής [συμφωνία 1 έτους + 1 + 1] και παράλληλα την ανάπτυξη των υποδομών, στο πνεύμα της ενοποίησης όλων των τμημάτων, με σκοπό την ανάδειξη ταλέντων που θα στελεχώσουν τη Γυναικεία Ομάδα. Άλλωστε, το γυναικείο μπάσκετ είχε «προσφέρει» το μοναδικό πρωτάθλημα σε ομαδικό αγώνισμα στο Σύλλογο και ήταν χρέος μας να επαναφέρουμε τα χαμόγελα και να αποκαταστήσουμε το χαμένο γόητρο της Ομάδας μας.
Αθόρυβα αλλά μεθοδικά κατακτήθηκε ο πρώτος στόχος, η άμεση επιστροφή στην Α-1. Κατά την επόμενη περίοδο, η ομάδα μας, νεοφώτιστη στην κορυφαία κατηγορία, κατάφερε να παραμείνει στην Α-1, στηριζόμενη στα δικά της παιδιά, που είχαν πρωταγωνιστήσει στην άνοδο στην Α-1. Ενώ παράλληλα η συμμετοχή καταρχήν στο final – four και για πρώτη φορά στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου έδειξε ότι σιγά – σιγά η ομάδα αποκτά νοοτροπία νικητή και είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα.
Έτσι, κατά τη φετινή περίοδο, με λίγες αλλά σημαντικές ποιοτικές προσθήκες, η Γυνακεία Ομάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποδίδοντας όμορφο θέαμα, με εξαιρετικό ομαδικό μπάσκετ κατέκτησε πανάξια την 3η θέση στο Πρωτάθλημα.
Η ομάδα μας πλέον απολαμβάνει την αναγνώριση και το σεβασμό όλων ανεξαιρέτως των «αντιπάλων» της, στηρίζεται σε υγιείς [οικονομικά και αγωνιστικά] βάσεις, με προπονητή και αθλήτριες που χαίρονται να αγωνίζονται για τη φανέλα του Ιστορικού και ο μεγαλύτερος στόχος μας, που ήταν η καταξίωσή της στο χώρο του Γυναικείου Μπάσκετ, φαίνεται να έχει πια επιτευχθεί.
Αισθανόμαστε πλέον ότι η αποστολή που μας ανετέθη από τη Διοίκηση του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ έχει ολοκληρωθεί. Η ομάδα, αφού δικαίως έχει καταταγεί στην Ελίτ του Γυναικείου Μπάσκετ, είναι πλέον έτοιμη για το μεγαλύτερο άλμα, την επόμενη πρόκληση, δεδομένου ότι έχει αποκτήσει και το δικαίωμα της συμμετοχής της στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί [εφόσον φυσικά μας ζητηθεί] σε όποιον επιλεγεί από τη Διοίκηση να ηγηθεί της επόμενης προσπάθειας.
Ελπίζουμε ότι η διάδοχη κατάσταση θα νιώσει περισσότερο αποδεκτή, θα καταφέρει να διορθώσει τα δικά μας λάθη, να εμπνεύσει περισσότερο τους τόσο τον εμπορικό κόσμο [χορηγίες] της Ν.Σμύρνης όσο και το φίλαθλο κόσμο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ να αγκαλιάσει τις προσπάθειες των αθλητριών μας, να συσπειρώσει γύρω της όλους τους Διοικούντες παράγοντες του Συλλόγου και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των τμημάτων υποδομής και της πρώτης ομάδας, θέματα στα οποία προφανώς δεν τα καταφέραμε και καθόλου καλά .....
Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το Γυναικείο Μπάσκετ και για όλα τα τμήματα του Ιστορικού.
   
Νέα Σμύρνη, 18.05.2018,

Για τη Διοικούσα Επιτροπή
του Γυναικείου Μπάσκετ   

Λόξας Παναγιώτης – Αναστασάκος Πάρις

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: